11. november 2007

The last two weeks down under!

Hei alle kjente og kjære der hjemme! Nå e det ikkje lenge før the land down under er historie for oss. Ivertfall for denne gang. På mandag den 12. går ferden vår videre til Eirik og New Zealand. Me glede oss som galne t det! Går alt etter planen blir det forhåpentligvis noen actionprega veker der.

Forrige uke var me i Byron Bay fra mandag til lørdags kvell. Byron ligge ein times kjøring sør for Surfers Paradise, så det va ikkje så lange turen å ta. Då me kom t Byron blei me møtt av, tro det eller ei, REGN! Ikkje noe lett duskregn, men regn av norsk kvalitet og kvantitet! (Dette regnet, som forøvrig nesten har vært et fremmed begrep for oss den siste måneden, har fulgt oss
med jevne mellomrom de to siste ukene).

I Byron Bay hadde me booket et tremannsromm på The Arts Factory som e det største hostellet i Byron og kanskje og det mest alternative av de... Hostellet ble startet av hippiene på 60 tallet, før punkerne tok over på 70 tallet og ellers har nok det glade 80 tallet også satt sitt preg på plassen... Plassen ligger en liten gåtur fra selve sentrum, i utkanten av en skog/jungel/regnskog?!? Dette gjør ihvertfall sitt til at det er en veldig laidback og avslappa stemning på området. For de virkelige store globetrotterene kunne man også velge å bo i store telt på området, men bortskjemte nordmenn liker seg best innendørs :p Hostellet hadde ihvertfall alle fasciliteter man trenger for et ukesopphold; med basseng, boblebad, sauna, biljard, bordtennis, pinballmaskiner, sykkelutleie og ikkje minst tidenes mest laid-back kino! :p I tillegg kunne man leie surfebrett for en billig penge, så de ble også leid et par dager av Andreas og Olav, mens Bjarte kjente seg litt ferdig med surfing og brukte heller tiden på andre triveligheter. En sykkeltur ble det også tid til. Den turen brakte oss til Lighthouse også kjent som Australias østligste punkt. På dette platået er det et stort fyrtårn og utsikt ut over horisonten. Sweet! Utenom alt dette ble det også som alltid tid til en liten rundtur innom butikkene på utkikk etter noe fristende. Flere sider med litteratur av ulik slag ble også slukt i løpet av uka.



Som globetrottere lever man fra dag til dag. Så lørdagskvellen følte me (iaffal ein av oss) at me hadde fått nok av Byron så me satte oss på nattbussen sørover i retning Sydney. Dette gjorde at me fekk et litt kortere opphold i Byron Bay enn planlagt og et litt lengre opphold i Sydney. Delte meninger internt i brødregjengen om dette var positivt eller negativt, men busstur ble det og dette tok oss hele natten. Så me var relativt slitne når me entra hovedstaden Sydney tildlig søndags måren. (Alle våkne og opplagte lesere la selvfølgelig merke til den åpenbare feilen i forrige setning. Sydney er selvøfgelig ikkje hovedstaden i Australia, det er Canberra :D). Si me kom så tidlig til byen fekk me ikkje sjekt inn på hostellet så me fant oss ein Starbucks og tok ein herlige mårenkaffi sammen me The Sydney Morning Herald og ei go bok (livet e hardt ;D) Seinere på dagen gjekk me ned til Darling Harbour kor der e fullt av restauranter, IMAX kinoen og ikkje minst Sydney Aquarium. Derfra tok me ein båt-taxi rundt havnen slik at me fekk sett den svære broen og operahuset fra sjøen. Et fint, men skuffende lite bygg ;)

På ettermiddagen traff me på Sveinung og Richard som e gamle go kompiser som me var naboer med ein gang i tiden. Sveinung har gått på universitetet her i Sydney i 3 år, mens Richard har reist rundt i verden den siste måneden før han kom hit for å feriere videre med Sveinung. På tirsdagen hadde Sveinung bursdag så då var me ute på ein thai-restaurant før me traff på noen andre kompiser av han som studerer på det samme universitetet. Ellers har me hatt tre fantastiske dager med Sveinung og Richard her i Sydney. Kjekt å ha litt "lokale" kontakter som kan vise oss ting du vanligvis ikkje ville ha sett... ;)

Bondi Beach fekk me også tatt i nærmere betraktning. Drog igrunn dit kun for å kunne si i etterkant at vi har vært der, men det var en kosli liten strand med diverse koslige restauranter og kaféer rundt. Ikkje så møje meir å sei om den ;p
Som den med ansvar for aktiviteter og ikkje minst iveren etter å få klatre igjen fekk Bjarte leita seg fram til ein stor klatrehall her i Sydney. Så der har Bjarte og Andreas (og litt Olav) brukt (store) deler av dagene her i Sydney. Siden buldreområdet ikkje var all verdens der, blei det veggklatring i stedet. Go stemning!!


På lørdagen hadde vi bestilt oss en dagstur til Blue Mountains som er et kjent fjellområdet noen timer vest for Sydney. Blue Mountains er en nasjonalpark og har et rikt dyre- og planteliv. Navnet kommer av at det på varme dager fordamper en slags olje fra Eucupyluptys trea som legger seg som et blått dis/lag over fjellområdet, derav navnet Blue Mountains. På vei opp fekk me sett ein del ville kenguruer på et par meters avstand. Då me kom fram gjekk me någen turer innover regnskogen og langs bratte fjellområder med ein enorm utsikt til bl.a. en kjent fjellrekke med navnet: "De tre søstrene". Dagens høydepunkt var kanskje den 2 min lange togturen opp en bratt fjellskrent. Det er faktisk den bratteste togturen i hele verden!!


Søndagen tok me turen ut til Paramatta, er forstad til Sydney, hvor Hillsong ligger. Der traff me på Stine (ei som gikk i klassen til Bjarte på KL) og mannen hennes som går på bibelskulen til Hillsong. De viste oss litt rundt på området og tok oss også med på kveldsmøtet. Etter møtet tok me en matbit på "Pancakes on the rocks" sammen med vennegjengen til Stine og Asle. I den gjengen viste det seg å vær en god del nordmenn og ikkje minst stavangerfolk. Som igjen viste seg å være både søsken og venner av våre kjenninger. Så der fekk me slått av en god prat på morsmålet med andre fra Stavanger. Koslig! Sånn ellers går flyet vårt til Aukland kl. 07.00 lokal tid, så det blir ikkje mange timene søvn, om det i det hele tatt blir noe på oss i natt...


Til slutt må me berre ønske alle våre fedre en god farsdag og en ellers fin høst/vinter!
Neste oppdatering på bloggen blir fra New Zealand! Have a good one så lenge! :)

10 kommentarer:

Kristina Lodden sa...

Må bare atter en gang si; at d e liga kjekt å lesa d deke skrive hver gang! og ikke minst de flotte bildene! :D


Her i Norge kan man vel si at d er begynt å gå mot kaldere og mørkere tider, snøen har vi også fått sett litt til..så d er bare t å fortsette å nyte varmen gutter! ;)

Anonym sa...

Hvite sokker og shorts...*smelt*
Nei du det var lekkert ass ;)

Utrolig greit med denne bloggen her - viser hvor det er verdt å dra. Keep it up!

Prækas

Anonym sa...

hallemann..eg e misunnelige!!
Bjarte, eg fekk d t :D jeee :D
travle tider her heima...nyyyd ferien MAX!! Vel unt foresten!
Klem fra Marie B

Øystein sa...

haha...festlig å se Richards glis plutselig dukke opp...

håper dere får en fin tur i NZ..
trenger råd om hva som er verdt å gjøre der.

Anonym sa...

Kor kjekt dåkke he det da!:) Mooro!

Øystein Urkis sa...

Hello! Dåkke ser ut til å leve livet i sol og regn ja, mens her i vakre Noreg virkere det som om det snø alle andre plassar en der eg er, nemlig i Oslo!! tipper dåkke gleda dåkke litt til å komme heim til snøen ja? eg lurer vertfall seriøst på å stjele en bil og kjøre te sunnmøre for å teste ut pudderet!:) håpe andreas er med x-bibelskule folket i tankane når oss he reunion i helga!:) og satser på at du tar deg ein tur til Oslo når du får mulighet til det! tjoheii og kos dykk!

Anonym sa...

Heii:)
sinnsykt digg dokke har det :D dokke misunne meg !! :)
kos dokke masse vidare :D
:: Marta ::

Lise og Magnus sa...

Hallo boys!

Dere har det bra, det ser jeg:-)
NYT det!
Ja,jeg underviser mye her i Thailand. Det er spennende med en klasse som ikke vil vaere rolige.. Og alt blir jo bedre av at vi ikke snakker samme spraak;P Men det gaar greit og jeg synes det er skikkelig kjekt!
Blir det forresten Oslo paa hele gjengen til neste aar?

Hils Da Boys!

Lise

Anonym sa...

E D MULIG!! såg akkoratt på den mailen me bilder fra fritt fall over New Zealand!! kan kje sei at eg ikkje blei misunnelig der nei!
stilig ansiktsutrykk foresten olav! =D..
må sei dokk leve i ein drøm for tiden, itte d me får se!

nyt ferien videre og fortsett å oppdater på bloggen;)

(mindre enn ein måned t dokk komme hjem! =D)

Anonym sa...

Eg bler sjuge av å sjå på:) gjett om d bler møje Australia-talk og bildeshow på Hidra eller Voster når du komme heim:D kos dokk masse!! kalde høstklemmar fra Tove!