10. oktober 2007

Hei folkens!


Ei ny uke har gått så nå e det på tide me ein liten oppdatering fra oss her i Australia!




Tirsdag stod me grytidlig opp, for å reise til Lamington National Park. Det e ein flott park som ligge 2.5 timers kjøretur utfor Surfers Paradise. På veien opp fekk me øye på ein gjeng me ville kenguruer, så me kjørte fint og rolig til sides langs veien for å prøve å få noen gode bilder av de. Det viste seg at å få bilder av ville kenguruer er en vanskelig oppgave. Der stod vi og knipset på et par kenguruer som stod godt over 50 meter fra oss. Idet me sneik oss litt nærmere blei det plustselig liv bare ein 10 meter ifra oss. Så der hadde me altså hatt ein kengeru rett ved siden av oss, som idet me oppdagte den va i full hoppegallopp innover regnskogen. Spennende tenke nok du, og det var det og ;)
Ellers så mata me fugler (stort sett papegøyer) og klatra t topps i et 30 meter høyt tre midt i jungelen! Utsikten var mektig!
-Lemington National Park får 5 av 7 lys på adventstaken.
Ette ein dag i Lamington med lang kjøretur og for lite søvn, brukte me ein formiddag på stranda. Me lånte oss bodyboard fra hostellet og sloss me bølgene. Koooz!! Utpå dagen stakk me til et stort "utendørs" handlesenter (Harbour Town). Sko visst vær et av de største shoppingplassene på Gold Coast. Det tok på ingen måte heilt av, men me fekk det me trengte. Dagen etterpå hadde me nemelig planlagt å stikke til ein av de finste golfklubbene i Australia, så me blei nødt til å fiksa oss kver vår pique-skjorte. På kvellen dro me på kino og såg Stardust.


-Harbour Town får terningkast 2 på ein rollespillterning.
-Stardust får terningkast 4 på ein Yatzy terning.


Torsdagen startet som de fleste dagene i Surfers. Olav begynner dagen med en joggetur, mens Bjarte og Andreas nyter ferielivet og heller bruker morgentimene på å sove. Deretter drog vi til beachen for et morgen/lunchbad. Utpå dagen kom Lars Einar å plukt oss opp for å ta oss med til Royal Pines Golf Course, et av verdens flotteste og største golfanlegg! Uten tvil kanonfett å få prøvd seg på samme bane som verdenseliten har spilt på. Alle storkoste seg med det flotte landskapet banen hadde å by på med sandbunkerene og alle vannene i full harmoni. Golfbilene som vi også hadde gjorde dagen ekstraordinær. Full fart og full rulle! Planen var å fullføre 18 hull, men tiden fløy avgårde og vi måtte ta turen ette det 13.hullet. Banen har forøvrig 27 hull!


Royal Pines Golf Course får 6 av 6 tommeltotter opp.



Etter en "hard" dag på golfbanen tok vi det lunkt dagen derpå. Startet dagen med beach og deretter lunch på Pancakes in Paradise. Lunch på Pancakes in Paradise viste seg å ikkje vær ein go plan... Tre pannekaker som minte mer om norske lapper enn pannekaker med ein lite "dæsj" is va egentlig alt aent enn digg. Vaniljeisen som fulgte med var ok, men sirupen på toppen smakte søle. Dagens store høydepunkt og utgift var turen innom en kunstsjappa der de bl.a. solgte aborginerkunst. Olav kjøpte et stort bilde til en av sine mange tomme vegger i leiligheten. Et virkelig fett bilde! Bjarte og Andreas var mer i det musikalske hjørnet og kjøpte hver sin -hold dere fast! -digderidoo eller en didge! :) Instrumentetene er prydet med flott aborginerkunst og er allerede på vei hjem i posten.


På kvellingen tok vi turen ut til The Spits som er en molo lengst nord i Surfers. Der fekk me sett på surferene leke seg i bølgene og ein cross-syklist som hadde mær enn roen på det han dreiv med! Resten av kvellen gikk med til å bare dure rundt omkring i byen.
På lørdagen dro me ut på hvalsafari sammen med Janaina og Lars Einar. Det va heilt legendarisk! Ette me hadde kjørt et godt stykke ut på havet oppdagte med spruten fra hvaler litt overalt rundt oss. Hvalene blei ettehvert så nysgjerrige at me tilslutt hadde 3 hvaler sirklande under og rundt og rundt og under båten vår! Veldig spesielt! Seinere den dagen tok me oss nok ein gang middag på vår favoritt restaurant: Nando's! Maten der e bare enkelt å greit ubeskrivelig digg der!!
Whale watching får også full pott!

Sluttord:
Håpe alt står bra til med akkuratt deg! Ellers; med din kommentar e du med å gjør vår blogghverdag fra å vær ein bra til å bli ein bedre! Måtte det bli VM i kommentarer på dette innlegget! Takker på forhånd! ;)
Fred og kjærleik

5 kommentarer:

Snekkerfrue sa...

GØY GØY GØY GØY!!!
Eg au vil så vilt vær der dåkke e å sjå alt sånt!! Kjenne den *ville* eventyrlysten boble inni meg!!!=S
Gjett om eg e ein plass der dar IKKJE e sol å strand! E nemli i trøndelag eg og her he me SNØ i dag!! D e nydeli altså, tippe d e liga fint som bølgebrus eg;oP
Misunne dåkke men UNNE dåkke den FETE turen!! Kos dåkke A LOT! Andreas, ikkje gløym d sista du sa t meg; eg nevne d ikkje her, men husk: ikkje gjer d i flust!;o)
*Love Dagny Irene*




Svein Mikal hilse ALOT,- an e SÅ fornøyd me ferie i heimtrakte=D

Eirik sa...

Artig lesning! 8 av 8 fingre for den, pluss 2 av 2 tomler:)
ser dere lever livet, saa trenger vel neppe onske dere alt vel! men gjor det likevel.. har dere ordnet dere non telefon a noe slag eller?? kjerlighet

Maria og Paul Åsmund sa...

soooo herli!! kjekt å lese og drømme seg vekk..:)

Øystein Urkis sa...

aiaiai:) dåkke nyte livet down under ja:) det e good! forset me det:)

Anonym sa...

Hei guttaboys!
konge dette:) gjett ken så sitte å har vondt i magen og vil ner igjen??? eg og vil for tenk;)!! ser heilt konge ud! e dårr någen endringer i planane dåkkårs? dåkk komme hjem te jul eller hehe? friste vel me et par måneder te der nere tenke eg:) jaja, va palace greit forresten:/? tenkte d kanskje kom i innlegge, men d va okay asså? fortsett å kos dåkk dåkk, her e høsten på full innmarsj(ka nørd?) snakkis! hilsen en søster som ikke er søster